Hyppää sisältöön

Asiakastilaisuudessa jaettiin tietoa ja ruokittiin onnistumisia

23.02.2024

Vuoden tauon jälkeen meillä oli jälleen ilo kutsua kotimaiset kalankasvattajat yhteiseen asiakastilaisuuteen keskiviikkona 14.2.2024. Turkuun Forum Marinumiin kokoontui ennätysmäärä osallistujia, mistä olemme enemmän kuin iloisia – kasvoista kasvoihin tapahtuville kohtaamisille on selvästi tilausta.

Iltapäivän aikana kuultiin ajankohtaisia ja mielenkiintoisia esityksiä Fennoaquasta, sen tuotteista sekä kalankasvatusalasta.

Toimitusjohtajamme Tomi Kantola kertoi yrityksen tuoreimmista kuulumisista ja erityisesti Alltech-yhteistyön tuomista eduista: yhteistyö on kasvattanut merkittävästi Fennoaquan muskeleita tuotekehityksessä ja lisännyt vaihtoehtoja tuotevalikoimaan. Kantola muistutti myös siitä, että Fennoaquan omistajat (Finnforel, Alltech ja Heino) haluavat panostaa suomalaiseen kalanrehutuotantoon ja siihen, että Fennoaqua on jatkossakin kalankasvattajan paras kumppani – ketterä lokaali ja globaali toimija. Kantola väläytti myös valmistumassa olevaa vastuullisuusraporttia, joka tulee hyödyttämään koko tuotantoketjua: Fennoaquan ESG-raportti todentaa kalanrehun vastuullisuuden.

Iltapäivän ulkomaiset vieraat olivat Alltechin John Sweetman ja Alltech Coppensin Gijs Rutjes, jotka kertoivat yrityksissä tehdystä kehitys- ja tutkimustyöstä ja niiden tuloksena syntyneistä tuotteista. Sweetman esitteli Aquate-esiseosta ja sen hyötyjä kalan hyvinvoinnille ja Rutjes avasi RAS-rehujen tuotekehitysprosessia.

Fennoaquan Olle Lerche, Antti Hänninen ja Thomas Ginström kertoivat tuotevalikoimaan tulevista uudistuksista kuten päivitetyistä lisäarvopaketeista, rasvojen sulavuutta edistävän lesitiinin lisäämisestä rehuihin ja uusista rehutuotteista.

Suomen Kalankasvattajaliiton puheenjohtaja Janne Sankelo toi tilaisuuteen liiton terveiset ja kertoi liiton strategiasta ja tavoitteista vuoteen 2030 asti. Liitossa on käynnissä Norminpurkutalkoot-projekti, jonka tarkoituksena on esittää päättäjille konkreettiset keinot kalankasvatuksen byrokratian poistamiseen. Liitto haluaa, että kuluttajan ensimmäinen valinta olisi kotimainen kala.

Iltapäivän viimeiset esiintyjät olivat Tom Pöysti ja Mato Valtonen eli Tomato, jotka vetivät vauhdikkaan ja ajatuksia herättävän shown yhteishengestä ja rohkeudesta. Hyvässä yhteishengessä iltapäivän seminaarin jälkeen siirryttiin vielä Turun satamaan, josta lähdettiin 24 tunnin risteilylle.

Kiitos osallistujille, että tulitte niin runsaslukuisina paikalle! Ensi vuonna tapaamme jälleen!

Haku