Hyppää sisältöön

Tuotteet

Nykyaikaiset kalanrehut koostuvat turvallisista ja puhtaista raaka-aineista. Rehut sisältävät pääosin kasviöljyä, kasvivalkuaista, MSC-sertifioidusta silakasta ja kilohailista valmistettua kalaöljyä ja kalajauhoa sekä vitamiineja ja hivenaineita.

Tuotteet

Fennoaqua valmistaa kalanrehuja pääosin kotimaisista raaka-aineista sekä perinteiseen avovesikasvatukseen että kiertovesikasvatukseen. Tuotteemme on jaoteltu eri tuotesarjoihin kalalajien ja kasvatusmenetelmän mukaan. Kaikki kirjolohirehumme ovat ASC-kasvatukseen soveltuvia.

Tältä sivulta löydät tietoa Hercules, Silver, Ova ja Circuit-rehujen lisäksi myös Alltech Coppensin valmistamista Advance ja Top pienpoikasrehuista sekä uusista rehujen lisäarvopaketeista Vital ja Vital Plus. Kaikki tuote-esitteemme löydät sivun lopusta.

Tarjonta

Rehujen raaka-aineina käytämme tunnettuja, pääosin Suomesta ja Itämeren alueelta hankittavia raaka-aineita. Tätä viestii myös kalanrehuillemme rekisteröity Baltic Blend® -tunnus.

Fennoaqua valmistaa rehuja eri kalalajeille, joiden erityiset ravintovaatimukset ovat nykyisin hyvin selvillä. Rehumme on erityisesti kehitetty tukemaan kalan kasvatusta pohjoisen viileissä olosuhteissa. Valmistamme myös kiertovesikasvatukseen kehitettyjä rehuja.

Kalojen eri ikävaiheille on omat rehunsa, joiden rasva- ja valkuaiskoostumus muuttuu kalan elinkaaren aikana. Pienpoikasen kasvu on lähinnä valkuaiskasvua, siksi poikasrehujen valkuaispitoisuudet ovat korkeita suhteessa energiaan. Isompien kalojen kohdalla on tärkeämpää täyttää niiden energiatarve, siksi näiden rehujen rasvapitoisuudet ovat korkeampia. Fosfori on kalalle välttämätön mineraali. Pienpoikasen fosforin tarve on luuston kehittyessä isoa kalaa suurempi, joten poikasrehujen fosforipitoisuus on korkea.

Kalanrehujen lisäksi valikoimaamme kuuluvat kehittämämme Kasvuluotain-toiminnanohjausjärjestelmä sekä ammattikäyttöön suunnitellut Grundens-suojavaatteet.

Rehujen uudet lisäarvopaketit

Uudistimme rehujemme sisältämät lisäarvopaketit kaudelle 2024.  Kauden uudet lisäarvopaketit ovat Vital ja Vital Plus ennestään tuttujen Baltic- ja Opti-lisäarvopakettien lisäksi. Rehujen sisältämät lisäarvopaketit näkyvät aina rehun tuotenimessä.

Kirjolohelle, taimenelle ja lohelle

Hercules Kirjolohirehut

Rehujen ravitsemuksellinen sisältö on optimoitu erikokoisille kaloille niiden tarpeita vastaaviksi. Raaka-aineena käytetään pääosin kotimaista, MSC-sertifioidusta silakasta ja kilohailista valmistettua kalajauhoa sekä erilaisia kasvivalkuaisia kuten vastuullisesti tuotettua non-GMO- soijaproteiinia ja kotimaista härkäpapua.

Kasvivalkuaisten sisältämä fosfori saadaan kaloille sulavaan muotoon fytaasientsyymin avulla. Tämän myötä kalankasvatuksen aiheuttamaa fosforikuormitusta on voitu vähentää merkittävästi.

Loppukasvatusvaiheessa kalojen sisältämät EPA- ja DHA -rasvahapot saadaan nostettua Hercules Baltic Opti -rehujen avulla sydänterveydelle suotuisiksi. Tämän myötä kasvattajan on mahdollista sopia myös Benella-tuotemerkin hyödyntämisestä kalojen markkinoinnissa.

Hercules kasvatusrehujen alta löytyy kaksi erilaista tuotesarjaa.

Siialle

Silver Siikarehut

Silver on erityisesti siialle suunniteltu ympäristöystävällinen rehu. Siikojen ravintotarve poikkeaa kirjolohien tarpeesta, samoin niiden kyky hyödyntää erilaisia rehuraaka-aineita. Nämä on huomioitu rehujen koostumuksessa ja saavutetut kasvatustulokset ovat olleet erinomaisia.

Alltech Fennoaqua on ollut siikarehujen kehittäjä jo vuodesta 2005 lähtien, minkä ansiosta siiantuotanto lähti Suomessa kasvuun. Fennoaqua on selkeä markkinajohtaja siikarehuissa Suomessa. Valmistamme siikarehuja aina 1,7 mm rehukoosta alkaen.

Emokaloille (kirjolohi, lohi, siika, taimen)

Ova-rehut

Koko kasvatustoiminta alkaa emokaloista. Siksi Ova-rehujen sisältö on laadittu emojen hyvinvointiin ja hyvään mätituotokseen tähtääväksi.

  • Ova-rehut sisältävät runsaasti kalajauhoa ja kalaöljyä
    • Erinomainen sulavuus ja kalaperäisen raaka-ainepohjan tuomat hyödyt mätiin
    • Ihanteellinen rasvahappokoostumus siirtyy mätiin
  • Erittäin korkea astaksantiinipitoisuus, joka siirtyy emosta mätiin ja suojaa mätiä
  • Mukana myös Vital-lisäarvopaketti

Ova-rehut ovat osoittautuneet myös ylivoimaisiksi taimenen kasvatusrehuiksi. Tämän johdosta suurin osa Suomen taimenen tuottajista käyttää Ova Vital -rehua päärehunaan.

Taimen poikkeaa syöntikäyttäytymiseltään paljonkin kirjolohesta, Taimen syö kylmemmissä olosuhteissa kirjolohta enemmän ja oireilee herkemmin lämpimissä olosuhteissa. Nämä seikat on otettu huomioon Ova-rehuja kehitettäessä ja ne puoltavat Ova-rehujen käyttöä taimenille jatkuvana ruokintana.

Valmistamme Ova-rehuja erikoistilauksesta aina 2,5 mm rehukoosta alkaen.

Circuit kiertovesirehut

Circuit-sarjan kiertovesirehuissa on huomioitu kalojen perinteisestä kasvatuksesta monella tavalla poikkeavat tarpeet. Circuit-rehuilla saavutetaan hyvät kasvutulokset. Rehujen sisältämillä erikoisaineilla pystytään vaikuttamaan altaiden veden laatuun, suodattimien toimintaan ja siten parempaan allashygieniaan. Circuit Vital -rehuja valmistamme kokoluokissa 1,2 ja 1,7 mm.

Circuit-rehujen lisäksi valmistamme myös Alltech Coppensin Crystal-tuotemerkillä kiertovesirehuja kokoluokassa 2,0-4,5 mm.

Lue lisää Circuit kiertovesirehuistamme

Pienpoikasten alkukasvatus

Muut rehut

Alltech Fennoaqua maahantuo kalojen alkukasvatukseen suunnattuja erikoisrehuja. Alltech Coppensin Advance- ja Top-tuotteet antavat tehokkaan ja turvallisen alun kalanpoikasen alkutaipaleelle. Nämä rehut toimivat sekä perinteisessä että kiertovesikasvatuksessa.

Valmistamme itse Fennoaquassa Hercules Vital Plus -rehuja 1,2 mm:n rehukoosta alkaen. Kaikkien pienpoikasrehujemme reseptien ideologiana on huolehtia poikasen hyvinvoinnista, joka mahdollistaa kalan hyvän kasvun myös jatkokasvatuksessa. Pienpoikasrehumme sisältävät Vital Plus -lisäarvopaketin.

Lue lisää Advance ja Top starttirehuista

Grundens suojavaatteet

Valikoimaamme kuuluvat myös laadukkaat ja ammattikäyttöön suunnitellut Grundens suojavaatteet. Tutustu ajankohtaiseen tarjontaamme ja kysy lisää.

Grundens suojavaatteet 2024

 

Tuotetiedot ja esitteet

Kaikkien rehujemme ja muiden valikoimamme kuuluvien tuotteiden tuotetiedot löydät alta.

Lue lisää

Haku