Hyppää sisältöön

Ruokinta

Kalan kasvu

Kala on vaihtolämpöinen, joten sen kasvu riippuu ympäristöolosuhteista, kuten veden lämpötilasta ja happipitoisuudesta. Ruokakalatuotannossa tavoitteena on kalojen nopea kasvu, mahdollisimman pieni ympäristökuormitus ja kalojen hyvinvoinnin turvaaminen. Kalan kasvunopeutta ja rehun hyödyntämistehokkuutta pystytään tehokkaasti parantamaan valintajalostuksella. Valintajalostuksen edut tuloutetaan parhaiten oikealla, kulloisiinkin olosuhteisiin sopivilla rehuilla ja ruokinnalla.

Kalan hyvinvointi

Kasvun kannalta kalojen hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää – hyvinvoiva kala on terve ja kasvaa hyvin. Kasvatettavat kalat syövät pelkästään aminohappotasapainotettua täysrehua. Kalat saavat rehuista proteiinien ja energian lisäksi myös elintärkeät vitamiinit, hivenaineet ja mineraalit. Erilaisilla funktionaalisilla aineosilla voidaan vielä tukea kalan hyvinvointia herkissä kehitysvaiheissa tai poikkeavissa olosuhteissa. Hyvinvointi turvataan lisäksi oikea-aikaisella ja määrällisesti oikealla ruokinnalla.

 

Kalojen ruokinta

Kaloja ruokitaan aina kalan koko ja ympäröivät olosuhteet huomioiden. Fennoaqua on kehittänyt jo pitkään ruokintasuosituksia eri kalalajeille eri lämpötiloihin. Nämä ruokintataulukoiksi kootut suositukset auttavat hoitamaan ruokinnan täsmällisesti ja tehokkaasti. Oikealla rehulla ja rehumäärällä kalat kasvavat optimaalisesti, kustannustehokkaasti ja mahdollisimman pienellä ympäristökuormituksella.

Kirjolohen ruokintataulukkoSiian ruokintataulukko

Kalan terveellisyys

Kala on hyvä D-vitamiinin ja omega-3 -rasvahappojen lähde. Fennoaqua panostaa rehujen ja ruokinnan kautta vahvasti lopputuotteen eli kasvatetun kalan ravitsemukselliseen terveellisyyteen. Paras mahdollinen terveellisyys saavutetaan vain ja ainoastaan kalojen oikealla ruokinnalla. Fennoaquan kehittämä ainutlaatuinen Opti-ruokintakonsepti takaa huippulaatuisen ja terveellisen lopputuotteen kuluttajien lautasille.

Lue lisää

Haku