Skip to content

Growth Sonar gör din vardag enklare

Alltech Fennoaqua tar med digital teknik och verktyg för att stödja fiskodling. Vi vill utveckla fiskodlingarnas verksamhet hållbart, främja våra kunders konkurrenskraft och underlätta vardagens rutiner. Vi har utvecklat Growth Sonar för detta ändamål. Growth Sonar är en lättanvänd applikation för planering och kontroll av fiskmatning och övervakning av tillväxtresultat.

Använda sig av

Två separata applikationer

Growth Sonar innehåller två separata applikationer som stödjer varandra. Den ena är en heltäckande datorapplikation och den andra är en mobilapplikation som bekvämt alltid finns med dig.

Gowth Sonar är lätt att använda. Anläggningsinformation och fisket upprättas i en datorapplikation. Efter etableringen förs informationen med i mobilapplikationen. Så du kan alltid hitta information om poolens biomassa och vattentemperatur på din telefon. Mobilapplikationen ger en daglig utfodringsrekommendation enligt Fennoaquas utfodringstabeller. Du kan prova foderräknaren gratis genom att ladda ner appen Growth Sonar från din egen appbutik.

All information om utfodring och fiskutveckling lagras i datorapplikationen. I slutet av uppfödningssäsongen är det även möjligt att registrera uppfödningsresultatet i ansökan. Detta ger information om foderanvändning och avelsresultat, samt en uppskattning av avkastningen av avelsverksamheten.

För datorapplikationen av tillväxtsonden

Utveckling

Mot ett företagsresursplaneringssystem

Growth Sonar utvecklas ständigt tillsammans med fiskodlare. Även för närvarande finns det flera nya funktioner under utveckling och systemet växer snabbt till ett omfattande system för företagsresursplanering.

Vill du veta mer om Growth Sonar?

Om du är intresserad, fråga mer om Growth Sonar från Fennoaquas kontaktperson.

Ett bra verktyg och obegränsade utvecklingsmöjligheter

”Att använda tillväxtsonden var lättare än jag föreställt mig. Att sätta upp pooler är enkelt och till och med snabbt, och deras användning är tydlig. Att använda applikationen gjorde det möjligt att se vår foderranson i förhållande till den rekommenderade ransonen på diagram.”

”Analysen av diagrammen genererade fler frågor än svar i det här skedet om vilken typ av utfodringsmodell som verkligen är lämplig för vår anläggning: ska fisken krossas genom att mata mer än rekommenderat någon gång, eller skulle enhetlig utfodring vara det bästa alternativet? Vi söker svar på dessa med vidare användning av applikationen. Jag kan se att vidareutveckling av applikationen är vettig. Det är redan ett utmärkt verktyg, men dess utvecklingsmöjligheter är verkligen obegränsade. Det har varit fantastiskt att våra egna idéer om utvecklingsbehov har tagits med i utvecklingen av Growth Sonar.”

– Kari Vääräniemi, Kalankasvatus Vääräniemi

Om videon inte visas kan du också se den genom att klicka här.

Läs mer

Sök